Douchecabine

Na een lange zoektocht kochten wij, natuurlijk een compromis van onze wensen een nieuwe douchecabine. Met een beetje geluk zou deze eind van de week komen, we kochten het op een zaterdag dus dat kwam goed uit want dan kon ik het weekend erop direct plaatsen.
Helaas komen theorie en de praktijk niet altijd overeen, het zou uiteindelijk nog vier weken duren voordat de douchecabine geleverd zou worden.

Het afgelopen jaar stond er een tijdelijk douchecabine, gemaakt van pvc buizen en twee douchegordijnen. Ik wilde niet onnodig in de nieuwe tegels boren, dus die paar weken extra maakte ook niet meer uit.

Eindelijk was het zover, zaterdagochtend, terug van de bouwmarkt want ik had nog doorzichtige sanitairkit nodig gaat de muziek aan en til ik de douchedeur en douchewand naar boven. Na het nodige denk- en tekenwerk zitten de profielen al gauw op de muur en kan ik de glazen wand in het profiel schuiven en vast zetten. Hiervoor moet ik eerst met een ijzerboor 3mm voorboren. Dit gaat zoals verwacht en ik draai de eerste schroef in het profiel en dat gaat lastiger dan ik dacht.

Ik luister naar de radio en dan #&*(€(*#&*(#

Ronnie Temming

Daar ging het schroefje, finaal kapotgedraaid. Wat gaat hier mis vraag ik mezelf af.. Al snel ben ik erachter, het boortje van 3mm blijkt het boortje van 2,5mm te zijn en ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Met het 3mm boortje gaat het daarna een stuk beter.

Het is tijd om de douchedeur erin te hangen en dit alles gaat vrij soepel. Wel heb ik helaas de glazen douchedeur laten steunen op de tegelvloer met minuscule schade aan het glas, dit is gelukkig niet zichtbaar dankzij de profielen.
Dan is het weer tijd voor het voorboren met het 3mm boortje en dan wederom ##€&@€€#, boortje breekt, maar het gat is er. Het volgende gat boor ik voor met 2,5mm en ik vergroot het gat met de afgebroken 3mm boor en #@#€€#@, nu breek het boortje wederom af en moet ik zelfs het profiel uit elkaar halen omdat het schroefje er niet in kan, het stukje boor zit nog in het gat. Het laatste gat boor ik uiteindelijk met 3.2mm en levert geen probleem op.

Het laatste stukje hoofdpijn krijg ik van een dwarsstang dat de glazen wand op zijn plek moet houden, natuurlijk moet ik vanalles zelf voorboren en zit de stang er direct goed op. Of toch niet? 2mm meer en het zit precies zoals ik wil maar ik had het niet moeten doen. Het gat dat ik groter maak zorgt ervoor dat de schroef niet meer pakt en dan zit ik vol in mijn irritatie. Tijden het losschroeven schiet ik uit en duw de accutol (boormachine) in de muis van mijn hand. Tijd om de formule 1 kwalificatie te kijken even rust, gelukkig valt de schade aan mijn hand mee.

De stang hangt, de overige stripjes en afdekplaatjes zijn geplaatst dus het is tijd om te kitten. Dit gaat zoals het altijd gaat met kitten, de volgende keer gaat het vast nog beter maar ik mag niet klagen.

Het is af, het is niet mijn eerste douchecabine die ik plaats en ik geef het plaatsen een dikke 8, het ging vrij soepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up