Coopertest

Al een tijdje ben ik bezig mijn algehele conditie op pijl te krijgen, met 5 dagen per week thuiswerken ligt een stukje luiheid op de loer. Ik heb een zittend beroep en eten tijdens je pauze? Ja lekker zitten. En dan voor een stukje ontspanning naar de tv kijken, ja wel zittend natuurlijk.

Naast hardlopen, duurloop (ik wil de 10 km weer lopen) wil ik ook de snelheid van het lopen verhogen middels interval training. Om progressie te meten gebruik ik de coopertest methode. Simpel gezegd, je loopt 12 minuten en kijk maar hoe ver je komt. Op basis van de afstand kun je zien wat je conditie doet. Het doel hierbij is dat ik de maatstaf van de beroepsbrandweer kan lopen. Zes km in ten minste 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *