Het zwembad

Het is zover, de wolken trekken weg en de temperatuur stijgt. De kinderen vragen nu geregeld om het zwembad. Natuurlijk kan ik het grote zwembad opzetten, 1600 liter aan vers water, maar dat gaat dan wel ten koste van de schommels.

Daarom kiezen we ervoor een kleiner opblaasbaar zwembad te kopen en deze wordt vakkundig opgeblazen met een elektrische pomp. Deze pomp doet het trouwens ook goed bij de buren. Kinderen blij, buren blij en wij blij.

De volgende dag zien we het weerbericht voor de komende tijd en deze is toch wel erg gunstig, moeten we dan toch niet het grote vaste zwembad gaan opzetten? Daar heeft onze jongste dan ook meer aan want die is druk met zwemlessen en kan daarmee extra oefenen op het drijven.

Om geen water te verspillen geven we de planten in de voor- en achtertuin water uit het zwembad dat we een dag eerder hebben neergezet en ruim ik na deze flink klus het opblaasbare zwembad op.

Ik roep de hulptroepen in en de stangen van het vaste zwembad worden vakkundig op het gras gegooid en kan het opzetten van het zwembad beginnen. Dankzij de hulptroepen gaat dit vrij vlot en staat met een kleine 20 minuten het grote vaste zwembad. Hierna volgt het installeren van een nieuwe grotere filterpomp.

Tijdens het vullen brengen we de kinderen naar bed en spelen we een leuk potje kaartje. Het is nog even genieten en dan.. dan begint het dagelijkse onderhoud van het zwembad..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *