Ik wil bij de brandweer

Toen ik verhuisde naar Nieuwegein en relatief dicht bij kazerne Nieuwegein-noord woonde heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben op gesprek geweest bij deze post. Natuurlijk waren er mogelijkheden en stap 1 was goedkeuring van je vaste werkgever.

Deze goedkeuring kwam er niet en daarmee was de kous af.

In de jaren die hierop volgde bleef ik ondanks verschillende banen en functies resoluut nee te horen krijgen van mijn hoofdwerkgevers tot 29 maart 2021.

Inmiddels zijn we verhuisd naar een dorp met de brandweer op relatief korte afstand. Dit gaf opnieuw de kriebels maar ik wist dat mijn werkgever er niet achter zou staan.
Na een verhelderend gesprek en rondleiding bij de post in het dorp waren de mogelijkheden duidelijk. Door veranderingen bij mijn werkgever kon ik het opnieuw bespreekbaar maken en mijn vrouw was helder dat ik het gewoon nog een keer moest proberen.
In plaats van nee wilde mijn nieuwe manager graag een constructief gesprek over de mogelijkheden en impact van het werken bij de vrijwillige brandweer.

Ik mocht me aanmelden bij de brandweer!

De volgende stap is gezet, de gesprekken zijn geweest. Hopelijk kom ik door de selectie en de keuring heen.

Altijd blijven dromen, altijd blijven proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *