Modelbouw

Modelbouw, ook weer een prachtige hobby mits je er tijd en moeite in kan en wilt steken. Niets is zo divers als modelbouw want wat is het precies? Naar mijn idee alles wat je op schaal kunt nabouwen, ongeacht of dit een kant en klaar pakket is of iets dat je van grondstoffen maakt.

Als kind zette ik al militaire modelvliegtuigjes in elkaar, standaard schaal 1 op 72 zal dat zijn geweest. Met visdraad hingen ze dan boven mijn bed. In mijn tienerjaren heb ik wel eens een vrachtwagen in elkaar gezet, de welbekende 1 op 24 schaal. Ik kan mij nog goed herinneren hoe dat uiteindelijk van de trap lazerde en onherstelbaar was beschadigd..


In 2017 kocht ik een Citroén CV2 1:24. Waarom weet ik niet meer maar ik had mijn zinnen gezet op modelbouw. Mijn vader en broertjes waren ook weer bezig met modelbouw dus wellicht was dat de trigger.

De bouw ging vrij simpel met de nodig beginners fouten maar al snel wilde ik wat anders proberen. Dat werd een 1:24 London Bus.


Wat kan ik hier over zeggen, iconisch? Je vindt dit voertuig mooi of lelijk. De bouw van deze bus koste mij uiteindelijk 14 maanden. Niet omdat het een grote bouw is, want dat is het zeker. Tijd… Tijd is altijd een factor en soms heb je die, vaak heb je die niet. Tijd moet je dus maken.

Het was een heel leuk traject en zou het zo weer doen.


De London Taxi kan natuurlijk niet ontbreken als je ook een London Bus hebt. Ook deze taxi is natuurlijk iconisch.

Dit is een recent Revell model maar ik heb ook een productie uit 1986 op de kop getikt waar ik een elektrische variant van heb gemaakt.


Nog een London Taxi, echter gaan we deze modelleren naar een bestaande elektrische variant van deze wagen. Het idee hierbij is om dit model zelf aan te passen zodat hij lijkt om dit 1:1 model. Dit model is zelf omgebouwd naar een elektrische variant en dit kwam ik op een site tegen. Er zijn ook YouTube filmpjes van.

Het originele model.

Modelbouw variant.

Het model is inmiddels af, de foto’s hiervan volgen nog.