Mountainbike

Hier volgt nog meer info..


 • Een uurtje fietsen

  Fiets uit de schuur, nee geen stadsfiets maar mijn mountainbike natuurlijk, het is weer tijd om een uurtje te fietsen. Maar voordat het fietsen begint moeten er wat zaken worden geregeld.

  Eerst hijsen we onszelf, ja alle vierentachtig kilo in een sportief broekje en t-shirt met lange mouwen (is het dan wel een t-shirt?). Daarna sportsokken aan, van die prachtige witte en mijn fluoriserend geel met zwarte trainings jack met afrits mouwen. Deze moest ik er nog wel even aanzetten want het was met elf graden aan de frisse kant.

  Papa, papa, wat heb jij nou aan? oo, je gaat weer fietsen. Mogen wij mee? Dat is natuurlijk onverwacht en ook totaal niet mogelijk. Vijf en zeven jaar fietsen niet twintig plus kilometers mee. Dus maar even een rondje met de kinderen om het huis. Maar eerst, bidon vullen met water, fietshandschoenen zonder vingertoppen aan en natuurlijk de helm met zonnebril op. Bijna gereed. Sportschoenen aan en de oordoppen omhangen voor wat muziek.

  Daar gaan we, met de kinderen een rondje om het huis. Krijg na twee minuten pijn in den bips. Mijn prachtige korte broek met zeem vergeten, gelukkig is dit het oefenrondje met de kinderen.

  Kinderen zijn weer veilig thuis, muziek gaat aan en niet geheel onbelangrijk natuurlijk de workout starten op het horloge, klaar voor een ritje door het groene hart.

  Uiteindelijk besluit ik een selfie te maken met op de achtergrond de zon en het water. Mijn excuses alvast voor dit schokkende beeld.

  Drieéntwintig kilometer en tweehonderd meter verder ben ik weer thuis en heb ik genoten van de rit door de polders, dorpen, over het spoor en langs de plassen.